Mjölkveckan: Vad skiljer små och stora mjölkföretag och att lyckas med en ”mindre” mjölkbesättning, Susanne Bååth Jacobsson, Sebastian Remvig och Markus Brisbo
From AV-stod Stöd
views
From AV-stod Stöd
Susanne Bååth-Jacobsson och Sebastian Remvig reflekterar över vad som skiljer de större och mindre mjölkföretagen åt. Vad kan man som mindre gård göra för att öka den ekonomiska bärkraften? Susanne och Sebastian tar utgångspunkt i sitt arbete som rådgivare och fyller på med faktaunderlag som European Dairy Farmers (EDF) och jordbruksekonomiska undersökningen (JEU) för att försöka svara på den frågan.
Markus kommer att berätta om hur man bedriver en framgångsrik mjölkproduktion som ger långsiktig hållbarhet i alla led. Han kommer att dela med sig av några praktiska råd som bidrar till lönsamhet, som gör att det blir roligt att jobba och inte minst, hur man får personalen att trivas.
Susanne Bååth-Jacobsson är företagsrådgivare på Växa med mångårig erfarenhet inom helhetsrådgivning och ekonomi hos mjölkföretagare.
Sebastian Remvig är agronom och projektledare vid Kompetenscentrum företagsledning vid SLU och före detta ekonomirådgivare.
Markus Brisbo är en mjölkföretagare i Falköping, som i år tog hem båda utmärkelserna Årets mjölkbonde och årets vallmästare. Han har 75 mjölkkor och föder dessutom upp slaktungnöt av mjölkras.