Landsbygdsveckan 2025: Panelsamtal om småskalig livsmedelsproduktion och beredskap
From Håkan Tunon
views
From Håkan Tunon
Deltagare: Håkan Tunón och Hannes Norr (SLU Centrum för biologisk mångfald), Åsa Labba (Sametinget), Birgitta Sundin (Eldrimner: nationellt resurscentrum för mathantverk), Ammi Axelsson (Sveriges civilförsvarsförbund) och Jonny Ståhl (Svenska insjöfiskarenas centralförbund). Jonnys mikrofon krånglar en del så ljudet är bitvis lågt.
Digitalt panelsamtal 5 maj 2025 kl. 18.30–20.00. Lokal hantverksmässig matproduktion kan ses som en marginell verksamhet inom besöksnäring och landsbygdsutveckling, men avsikten med detta samtal är att belysa värdet även utifrån ett beredskapsperspektiv. Samtalet inleds med några korta presentationer som följs av ett samtal om småskalig, lokal livsmedelsproduktion och dess roll i samhällsberedskap.
– Vad är traditionell kunskap och vilka värden har den?
– Vilken roll kan lokal småskalig (hantverksmässig) livsmedelsproduktion ha för beredskapen?